Mikäli vanhempaan, 1950–1990-luvulla rakennettuun kotiin mielii koneellisen ilmanvaihdon, on edessä suuri remontti, sillä järjestelmä vaatii yläpohjaan kanaviston, jossa ilma kulkee. Moni kevyempi järjestelmä taas tarvitsee 2–6 reikää ulkoseinään, jotta oleskelutiloista voidaan puhaltaa ilmaa ulos ja päinvastoin.
Bosch Vent 2000 -ilmanvaihtojärjestelmä ottaa lämmön talteen eikä vaadi kanavistoa. Sen energiatehokkuus perustuu keraamiseen lämmönvaihtimeen ja järjestelmän hyötysuhde lämmöntalteenoton osalta on jopa 90 prosenttia.

Seinän läpi vietävä putki, joka sisältää keraamisen kiven, puhaltimen ja suodattimet, yhdistetään kaapelilla ohjausyksikköön, joka hallinnoi tilan koosta riippuen 2–6 puhallinta.

Järjestelmä on mahdollista asentaa itsekin. Työläin vaihe lienee 160-millisen reiän tekeminen.

Vent 2000 -järjestelmiä on asennettu autotalleihinkin ja asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Tilat kuivuvat aiempaa nopeammin, sillä ilmanvaihtojärjestelmä poistaa kosteuden. Järjestelmän avulla saadaan tehostettua myös ilmanvaihtoa, jos siihen on tarve.

Lue lisää