Puhumattakaan siitä, miten paljon hallitsematon auringon ultraviolettisäteily vahingoittaa pintamateriaaleja kuten lattioita, kalusteita, tekstiilejä, kotiin kerättyä taidetta tai kuinka tukalaa on sisätiloissa oleskelevilla vanhuksilla tai kotieläimillä.

Tältä voitaisiin välttyä helposti kun lopullisia ikkunavalintoja tehtäessä otettaisiin huomioon myös UV-säteily, ylilämpö ja häikäisy.

Oikein valittu ikkunalasi vaikuttaa ratkaisevasti kodin energiankulutukseen ja asuinmukavuuteen kaikkina vuodenaikoina. Auringonsuojalasi suojaa sisätiloja 40% paremmin auringon lämmöltä ja 50 % paremmin UV-säteilyltä verrattuna tavalliseen ikkunaan.

Vastoin yleisiä mielikuvia, moderneissa aurinkosuojalaseissa ei ole kalvoja pinnalla, vaan suojaus tehdään lasin polttovaiheessa sirottelemalla siihen hopeahippuja.
Suojaus on energialasin sisällä, se ei kulu, eivätkä sen ominaisuudet heikkene ikkunan elinkaaren aikana.

Aurinkosuojaus voidaan tehdä tehtaalla kaikkiin lasityyppeihin, valitseepa kuluttaja ikkunakseen selektiivi-, turva- tai huurtumattoman lasin. Aurinkosuojaikkuna on kirkas, suojaus ei heikennä näkyvyyttä.

Valikoimissa on kahta eri suojavärisävyä, jolloin on tärkeä valita saman sävyiset aurinkosuojalasit huoneen rinnakkaisiin ikkunoihin.

Aurinkosuojalaseja ei tarvitse asentaa kodin kaikkiin ikkunoihin! Riittää kun suojaus on kunnossa esimerkiksi etelä-länsisuunnan ikkunoissa. Pohjoisen tai idän puolelle niitä on turha asentaa.

Lue lisää